بوی باران، بوی سبزه، بوی خاک
شاخههای شسته، باران خورده، پاک
آسمان آبی و ابر سپید
برگهای سبز بید
عطر نرگس، رقص باد
نغمه شوق پرستوهای شاد
خلوت گرم کبوترهای مست
نرم نرمک می رسد اینک بهار...
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان همدان، مسابقه شاهنامه خوانی و تزئین سفره هفت سین کتابخانه عمومی شهید خضریان با حضور و همکاری تعداد زیادی از اعضای فعال این کتابخانه انجام شد.
امینیان مسئول کتابخانه عمومی شهید خضریان با بیان این مطلب که برگزاری آیین و سنت برخاسته از باورها، فرهنگ، تاریخ، مکتب، شیوه زندگی، شرایط جغرافیایی، اسطورهها و نیز نشان از خواست و ارزشهای مردم هر سرزمین است اظهار داشت: هفت سین نوروز یک سنت کهن پارسی است و این سنت از زمان باستان تا امروز همچنان جایگاه ویژه خود را نزد ایرانیان حفظ کرده است که این سنت کهن دارای معانی ویژه و نیز نشانی از رمز و رازهای هوشمندانه زندگی نیاکان ماست که دارای نمادهایی همچون: خرمی، خیر و برکت ، نماد مهر و مهرورزی، حیات و ... است.
امینیان در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقه شاهنامه خوانی و تزئین سفره هفت سین تصریح کرد: شاداب سازی محیط کتابخانه از جمله مهم ترین راهکارها برای جذب مراجعان از جمله کودکان و نوجوانان است و هدف از مسابقه شاهنامه خوانی و تزئین سفره هفت سین به شکل نقشه کشور عزیزمان ایران با حضور اعضای فعال کودک و نوجوان کتابخانه به منظور آشنایی بیشتر این گروه از اعضای کتابخانه با آداب و رسوم زیبا و عمیق این مرز و بوم است.
وی در خاتمه اظهار داشت: مهم ترین هدف از این حرکت فرهنگی، حفظ رسوم فرهنگی و سوق دادن مراجعان به سمت نشاط و تحرک اجتماعی است.
قابل توجه کتابداران و مسئولان محترم کتابخانه های عمومی استان همدان
به منظور رفع برخی از مشکلات و همچنین اصلاح و بهبود رویهها و فرایندهای جاری، تغییراتی در برخی از قسمتهای سامانه در حال اعمال است. از جمله این تغییرات، حذف گزینههای مربوط به «عضویت نیمبهاء» و «عضویت ویژه- رایگان» است. این نوع عضویتها خاص مواردی است که بخشنامههای مربوط به ثبتنام رایگان یا نیمبهاء برای استانها ارسال میشود و تنها در طی همان ایام برای کتابخانهها فعال خواهد شد. همچنین به مرور زمان تغییرات دیگری در سامانه رخ خواهد داد که به محض اعمال، اطلاعرسانی لازم انجام خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، از انتخاب سه کتابدار پژوهشگر همدانی به عنوان برترین کتابداران پژوهشگر کشوری خبر داد و اظهار کرد: نهاد عمومی کتابخانههای کشور از کتابداران خواسته بود که آثار علمی خود را در زمینه تألیف، ترجمه، مقاله به تهران ارسال کنند تا از بین آنها برترینها انتخاب شود.
وی با بیان اینکه کتابداران پژوهشگر کشور آثار خود را در سامانه «ثبت پژوهشهای نهاد عمومی کتابخانههای کشور» ارسال کردند، خاطرنشان کرد: از کتابداران استان نیز خواسته شد که آثار خود را در این سامان ثبت کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
معاون ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه نهاد عمومی کتابخانههای کشور با بررسی آثار ارسالی سه نفر را از همدان به عنوان پژوهشگر برتر اعلام کردند، گفت: سیدمنصوره حسینی شعار رئیس کتابخانه مرکزی عمومی استان همدان و دانشجوی دکتری کتابداری، خدیجه قنبری مهرنیت کتابدار کتابخانه مرکزی و کارشناس ارشد کتابداری از همدان و اسحاق ترکاشوند کتابدار کتابخانه بینش از تویسرکان پژوهشگران برتر کشور از استان همدان انتخاب شدند.
وی با بیان اینکه در 17 اسفندماه سالروز تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور از این پژوهشگران تقدیر شد، افزود: این مراسم دیروز در تهران برگزار شد.
به
گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، دکتر عاطفه زارعی از
برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان دومین دوره جشنواره روستاها و عشایر
دوستدار کتاب در تهران خبر داد.
وی به حضور معاون اول رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزیر
فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اشاره کرد و گفت: برخی از نمایندگان مجلس و
مسئولان کشوری نیز در تالار وحدت گرد آمدند و از برترینهای جشنواره روستاها و
عشایر دوستدار کتاب تقدیر شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان از انتخاب دو روستای همدان به عنوان روستای برتر در این جشنواره خبر داد و اظهار کرد: روستای شاهنجرین شهرستان رزن و روستای دستجرد از شهرستان بهار در این جشنواره برتر شناخته شدند.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دومین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب را در کشور برگزار کرد، گفت: در این جشنواره از کتابخانههایی که در سطح روستاها فعالیت داشتند درخواست شد فعالیت و طرحهای خود را به این جشنواره ارسال کنند.
دکتر زارعی خاطر نشان کرد: از بین کتابخانههای عمومی روستاهای شرکتکننده کتابخانه روستای دستجرد شهرستان بهار به عنوان نامزد دریافت جایزه به مرحله نهایی راه یافت.
وی گفت: کتابخانه آیتالله ربانی روستای شاهنجرین به عنوان 10 کتابخانه برتر کشور انتخاب شد که از فعالان روستای شاهنجرین در این مراسم تقدیر به عمل آمد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه 800 روستا و منطقه عشایری با یکهزار و 400 طرح و برنامه در این جشنواره شرکت کردند، گفت: 20 روستا و منطقه عشایری به مرحله نهایی راه یافتند که امروز از آنها تقدیر شد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را گسترش عدالت و توسعه فرهنگی در روستاها دانست و گفت: ارائه پیشنهادهای نو و ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی از نکات حائز اهمیت در برگزاری این جشنواره است.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، همایش ملی "کتابخانههای عمومی؛ عوامل و موانع جذب و توسعه مخاطب" با همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور و انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در استان خوزستان برگزار شد.
در این همایش که با هدف شناسایی مخاطبان به ویژه مخاطبان محروم، طراحی خدمات متناسب با اقتضائات ایشان و ... برگزار گردید، مقالات ارسال شده پس از داوری، در سه سطح؛ ارائه شفاهی، چاپ در مجموعه مقالات و پوستر پذیرفته شدند.
لازم به ذکر است تعداد 5 مقاله از استان همدان به شرح زیر پذیرفته شد؛
1- "نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مدیریت روابط با مشتری با تأکید بر عضویت مجدد" ارائه توسط: دکتر عاطفه زارعی(مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان) و مریم احمدی نسب(کارشناس امور کتابخانههای ادارهکل)، "آسیب شناسی عضویت در کتابخانههای عمومی: عوامل و موانع جذب مخاطب" ارائه توسط: خدیجه قنبری مهرنیت(کتابدار کتابخانه مرکزی) در قسمت ارائه شفاهی.
2- "نقش رسانهها در ترویج و تبلیغ فرهنگ کتابخوانی" ارائه شده توسط: زهرا سمیعی مصلح(مسئول کتابخانه عمومی شهید مفتح شهرستان رزن) و شبنم حق بین(کتابدار کتابخانه عمومی شهید مفتح شهرستان رزن) و "نقش سازمان آموزش و پرورش در فرهنگسازی عادت به مطالعه و استفاده از خدمات کتابخانههای عمومی برای کودکان و نوجوانان" ارائه شده توسط: خدیجه قنبری مهرنیت(کتابدار کتابخانه مرکزی) در قسمت چاپ در مجموعه مقالات.
3- "بررسی تأثیر عوامل استرس شغلی کتابداران و ارتباط آن با جذب مخاطب" ارائه شده توسط: فاطمه رستگاری(کتابدار کتابخانه مرکزی) و محسن نجفی خواه(کارشناس امور فرهنگی اداره کل) در قسمت ارئه پوستر.
همکاران محترم:
نظر به تشکیل کارگروه بررسی مفاد پیشنویس دستورالعملهای اداره کتابخانههای عمومی، به منظور ایجاد وحدت رویه و مدیریت فرایندها در کتابخانههای عمومی، به اطلاع میرساند مفاد پیشنویس دستورالعملهای اداره کتابخانههای عمومی به صورت هفتگی در کارگروه مزبور بررسی، و نسخه ویرایش شده هر دستورالعمل در وبلاگی به نشانی http://wikilib.blog.ir به منظور مطالعه و ارائه نظرات پیشنهادی کتابداران و کارکنان محترم بارگذاری شده است. در این راستا موارد زیر به اطلاع همکاران میرسد:
به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان همدان، این دورههای آموزشی با هدف ارتقای سطح علمی کتابداران در سالن اجتماعات کتابخانه عمومی اعتمادیه انجام گرفت و طی آن کتابداران شرکت کننده به مدت دو روز در کلاس های آموزشی مربوطه حضور یافتند.
مدرسین این دورههای آموزشی برای کلاس آموزشی "شادابسازی محیط کتابخانهها" دکتر عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانههای عمومی استان همدان، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و استادیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، مدرس کلاس آموزشی "نرمافزار سامان" مریم احمدی نسب، کارشناس امور کتابخانههای عمومی ادارهکل و کلاس آموزشی "مجموعه دستورالعمل نهاد کتابخانههای عمومی کشور" مریم بیات، مسئول کتابخانه عمومی شهید مدنی تویسرکان بودند که در مدت زمانی دو روزه و در دو نوبت صبح به تدریس مباحث مربوطه برای شرکت کنندگان در این دوره پرداختند.
دکتر عاطفه زارعی در آغاز این دوره با اشاره به اینکه؛ آموزشهای سازمانی از معیارهای تعالی و پیشرفت سازمانهای پیشرو و موفق محسوب میشود و رابطه مستقیمی بین آموزش با افزایش بهرهوری در کتابخانههای عمومی وجود دارد گفت: به همین منظور برگزاری دورههای آموزشی سالانه برای پرسنل شاغل در این مجموعه در نظر گرفته می شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اظهار داشت: آموزش در کتابخانههای عمومی مقولهای است لازم و اجتنابناپذیر به نحوی که برای افراد تحصیلکرده دانشگاهی نیز که ممکن است به مرور زمان دچار فراموشی محفوظات دانشگاهی شده باشند، لازم و ضروری است.