کاربر گرامی !؛ لطفا به منظور بهره گیری از کلیه قابلیت های وبلاگ از مرورگر گوگل کروم یا موزیلا فایرفاکس استفاده نمائید

امور کتابخانه های عمومی استان همدان

این وبلاگ به منظور اطلاع رسانی سریع و دقیق به تمامی رؤسای محترم ادارات، مسئولین و کتابداران محترم کتابخانه ها در رابطه با فعالیتهای مربوط به کتابخانه ایجاد شده است.

امور کتابخانه های عمومی استان همدان

این وبلاگ به منظور اطلاع رسانی سریع و دقیق به تمامی رؤسای محترم ادارات، مسئولین و کتابداران محترم کتابخانه ها در رابطه با فعالیتهای مربوط به کتابخانه ایجاد شده است.

۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۶
اسفند



به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد، کتاب‌های «بغض در نواحی لبخند» نوشته محمدرضا ترکی، «تحصیلات با طعم شکلات» نوشته ابوالفضل ابراهیمی، «سه کاهن» نوشته مجید قیصری، «سیری در نهج‌البلاغه» نوشته مرتضی مطهری را برای طرح کتاب‌خوان ماه ویژه فرودین ۱۳۹۶ معرفی کرد که در ادامه می خوانید.


بغض در نواحی لبخند (مجموعه شعر ۱۳۸۹-۱۳۹)

نوشته محمدرضا ترکی

انتشارات هنر رسانه اردیبهشت

112 صفحه


کتاب «بغض در نواحی لبخند» مجموعه شعری از یکی از شاعران و محققان موفق در حوزه ادبیات است. شعر محمدرضا ترکی، شعری است که بن‌مایه‌های طنز در آن به چشم می‌خورد. شعرهای او بوی حکمت می‌دهد و از آرایه‌های ادبی سرشار است. «فصل فاصله‌ها»، «هنوز اول عشق است» و «خاکستر آینه» نیز تاکنون از همین شاعر منتشر شده است
.بیشتر آثار این مجموعه، در قالب غزل است؛ اما برخی از اشعار نیز در قالب‌های نو، رباعی و سپید سروده شده‌اند. شعرها چه در قالب کهن و چه در قالب شعر نو، درباره مسائل عاطفی با مضامین تغزلی، یا اجتماعی و گاه فلسفی سروده شده است. بخشی از شعرهای این مجموعه، به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخته و شاید معنای بغض در عنوان این مجموعه شعر نیز به همین آثار برمی‌گردد. شعر «دریا قلی»، پیرامون شهید دریاقلی دلاوری که با حماسه بی‌نظیرش در کوی ذوالفقاری آبادان، این شهر را از سقوط نجات داد، شعر «حدیث غربت» در مدح ننه‌علی، مادر پیر و دل‌شکسته‌ای که سال‌های دراز در گوشه بهشت‌زهرا (س)، در بیت‌الاحزانی که در کنار مزار شهیدش ساخته بود می‌زیست و اشعار دیگری مانند «هنوز»، «نشانی» و «مرخصی» ازاین‌دست اشعار به شمار می‌روند. چشم‌انتظاری مادران شهدا، در اشعار محمدرضا ترکی موردتوجه خاص قرار گرفته است. شاعر، گلایه‌هایی نیز از زمانه حاضر دارد و در بعضی اشعار هم به‌خوبی به مفهوم انتظار می‌پردازد.

 

تحصیلات با طعم شکلات: راهکارهای افزایش مطالعه

نوشته ابوالفضل ابراهیمی

انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره(

62 صفحه

هدف این کتاب بررسی و ارائه راهکارهای عملی جهت افزایش انگیزش تحصیل است. درواقع مؤلف برای پاسخ به پرسش‌های دانشجویان و طلاب در زمینه موفقیت تحصیلی به بسط و توضیح پیشنهاداتی پرداخته است. با توجه به اینکه توصیه‌های کاربردی نیازمند پشتوانه نظری است؛ لذا ابتدا بخش‌های نظری مربوط توضیح داده‌شده و به دنبال آن کاربست‌های آن آمده است. کتاب به لحاظ محتوایی به سه بخش تقسیم شده ‌است. قسمت ابتدایی کتاب، به توضیح مفهوم انگیزش و رویکردهای مختلف نظری به این موضوع می‌پردازد؛ سه بخش اصلی کتاب با توجه به زمان یادگیری یعنی آغاز، طول دوره و پایان یادگیری تفکیک شده‌ است. در هر یک از فصل‌ها عوامل مختص به زمان یادگیری مربوط ارائه می‌شود؛ بدین‌صورت که هر عامل جداگانه طرح می‌شود و راهکارهای عملی همان عامل نیز به‌دنبال آن می‌آید. با توجه به مباحث مطرح‌شده، مخاطب این کتاب تنها دانشجویان و طلاب نخواهند بود؛ بلکه دانش‌آموزان دبیرستان نیز می‌توانند مطالب این کتاب را در جهت موفقیت تحصیلی به‌کارگیرند. اولیا و مشاورین مقاطع دبیرستان هم از مخاطبان فعال کتاب محسوب می‌شوند که می‌توانند نکات کاربردی کتاب را در برنامه‌ریزی تحصیلی دانش‌آموزان به‌کارگیرند و در موفقیت آنان تأثیر چشم‌گیری بگذارند.


سه کاهن

نوشته مجید قیصری
انتشارات عصر داستان
۱۸۴ صفحه

«سه‌کاهن» نمونه موفقی از یک داستان خوب و پرکشش با پرداخت مناسب و شخصیت‌پردازی مطلوب در حوزه ادبیات دینی است که روایتی یک‌روزه از زندگی پیامبر اسلام (ص) را به خواننده عرضه می‌کند. داستان این کتاب، به دوران کودکی پیامبر (ع) و زندگی ایشان نزد دایه‌شان حلیمه بازمی‌گردد؛ متن کتاب، ادبی و پراحساس است؛ با جملات کوتاه و توصیفات روان نویسنده باعث می‌شود به جزئیاتی توجه کند که روایت او را شیرین و خواندنی می‌سازد. او بخش‌های هیجان‌انگیز داستان را با ظرافت‌های خاصی نقل می‌کند که تأثیر ویژه‌ای بر مخاطب می‌گذارد. مجید قیصری، داستان «سه‌کاهن» را هم مانند داستان دیگرش، «شمّاس شامی»، از دل منتهی‌الآمال شیخ عباس قمی بیرون کشیده و ایده آن را از دل روایت‌های ناب این کتاب به دست آورده است مهم‌ترین ویژگی کتاب «سه‌کاهن»، پردازش داستانی خوب و ایجاد تعلیق‌های پرکشش در آن است که آن را به یک فیلم سینمایی جذاب شبیه می‌کند.


سیری در نهج‌البلاغه

نوشته مرتضی مطهری

انتشارات صدرا

316 صفحه

این اثر شهید مطهری به‌جرئت یکی از بهترین کتاب‌هایی است که در موضوع نهج‌البلاغه برای عموم نگاشته شده و می‌تواند تا حدی راه را برای ورود به دریای بی‌کران معارف نهج‌البلاغه برای علاقه‌مندان بگشاید. جامع‌نگری کم‌نظیر شهید مطهری در برشمردن اجزای مختلف کلام امیرالمؤمنین علیه‌السلام در مجموعه گران‌سنگ نهج‌البلاغه و مرتبط کردن آن با موضوعات و مسائل اساسی امروزی بشر، آن‌هم با نثر روان و شیرین استاد، از نکات برجسته کتاب محسوب می‌شود. مختصر بودن هر یک از مباحث، کاربردی و متنوع بودن موضوعات انتخاب‌شده، پاسخ‌گویی به برخی از مهم‌ترین شبهات و پرسش‌های مبتلابه در بین عموم در خصوص برخی گزاره‌های دینی؛ تبیین مهم‌ترین مؤلفه‌های اسلام ناب، برگرفته از بیانات امیرالمؤمنین علیه‌السلام در نهج‌البلاغه و تلاش قابل‌تقدیر استاد مطهری برای استخراج سیره و سبک‌زندگی موحدانه بر طبق بیانات آن حضرت در نهج‌البلاغه از دیگر مزیت‌های این کتاب محسوب می‌شود. عناوین برخی از مهم‌ترین مباحث کتاب عبارت است از: توحید و ماوراءالطبیعه؛ ارزش تعقل؛ ذات و صفات پروردگار؛ سلوک و عبادت؛ حکومت و عدالت؛ حقوق مردم در حکومت الهی؛ اهل‌بیت و خلافت؛ موعظه و حکمت؛ حقیقت تقوا و آثار آن؛ حقیقت زهد و آثار آن و زهد اسلامی و رهبانیت مسیحی؛ ‌ دنیا و دنیاپرستی؛ رابطه انسان و جهان؛ وابستگی‌ها و آزادگی‌ها؛ خودزیانی و خودفراموشی و... گفتنی است، کتاب‌های طرح کتاب‌خوان ماه از ابتدای سال ۱۳۹۵ از سوی معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و در راستای اجرای منویات مقام معظّم رهبری (دام‌ظله العالی) در خصوص لزوم معرفی و در اختیار گذاشتن کتاب خوب و سالم برای پرورش فکری جامعه معرفی می‌شود.



  • کارشناسان امور کتابخانه ها
۱۴
اسفند

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، نشست ویژه کتاب‌خوان «اسوه‌های فاطمی» با محوریت معرفی شخصیت مبارز انقلابی مرحومه مرضیه حدیدچی(دباغ) و با حضور رضوانه و ریحانه دباغ؛ دختران مرحومه حدیدچی(دباغ)، دکتر عاطفه زارعی؛ مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان، دکتر طاهره دوروزی؛ مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، فاضل عبادی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان، سید محمدرضا جوادی؛ مدیرکل کانون پرورش فکری همدان و جمع کثیری از علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در تالار فجر همدان برگزار شد.

در این نشست سه کتاب توسط چهره‌های شاخص علمی، فرهنگی و ورزشی استان برای حضار معرفی شد، که در ادامه خلاصه کتاب‌ها بیان می‌شود:

« خواهر طاهره»/ نوشته: رضا رئیسی/ ارائه کننده: مه‌لقا جامه‌بزرگ (از قهرمانان برتر ورزشی کشور)

این کتاب خاطرات و سرگذشت مرحومه دباغ؛ نماد زن مبارز انقلابی و مسلمان به شمار می‌آید و به مخاطب نشان می‌دهد که دیانت و سیاست همیشه باهم هستند و زن بودن هیچگونه محدودیتی در این مسیر ایجاد نمی‌کند چرا که مرحومه حدیدیچی با داشتن هشت فرزند و اداره زندگی توانست در پیروزی انقلاب نیز نقش مهمی داشته باشد.

«خاطرات مرضیه حدیدچی»/ نوشته: محسن کاظمی/ ارائه کننده: طاهره افشین زاد (مدرس و مدیر حوزه علمیه خواهران الزهرا(سلام الله علیها) 

این کتاب در 4 فصل تدوین شده که از ابتدای تولد، دوران نوجوانی، ورود به زندگی مشترک، فعالیت‌های سیاسی و ... مرحومه حدیدچی را به تصویر می‌کشد و به بیان خصوصیات زندگی مرحومه دباغ از جمله، برای خدا زندگی کردن، حق جوئی، ولایی بودن و مطیع محض بودن می‌پردازد.

«زنی از تبار الوند»/ نوشته: مونا اسکندری/ ارائه کننده: فاطمه ستاری‌نوید (مدرس دانشگاه و مدیر سازمان بسیج جامعه زنان سپاه انصار الحسین(علیه السلام)

این کتاب با اشاره به مبارزه، زندانی شدن، خروج از وطن و رفتن به سوریه و لبنان و ... و بازگشت به وطن در بخش‌‌های مختلف را به خوبی به تصویر کشیده و به بیان خاطراتی از فرماندهی سپاه انصارالحسین (ع)، نمایندگی سه دوره مجلس، نماینده امام(ره) در سفر به شوروی و رساندن پیام تاریخی به گروباچف در تاریخچه زندگانی مرحومه دباغ پرداخته است.

مراسم با پخش کلیپی از شخصیت مرحومه دباغ ادامه یافت تا اینکه رضوانه دباغ؛ دختر مرحومه حدیدچی(دباغ) به روی سن آمد و با چشمانی اشکبار به معرفی شخصیت مادر خود پرداخت.

وی با بیان اینکه نام مادرم را «مرضیه» نهادند تا مرضی خداوند قرار گیرد، اظهار داشت: مادرم شخصیت انقلابی بود که نشان داد زن می‌تواند اوج فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی را داشته باشد در حالی که تمام مواضین و حدود شرعی را نیز رعایت کند.

رضوانه دباغ عنوان کرد: از ویژگی‌های ممتاز مادرم پایبندی به ولایت فقیه بود که از اولین لحظه، مبارزه را با فتوا و کسب تکلیف از ولایت آغاز کرد و تا آخرین لحظه عمر خود نیز از ولایت فقیه زاویه نگرفت و کاملا برمبنای تکلیفی که ولایت تعیین کرده بود، مسیر مبارزه و زندگی خود را بر آن اساس تنظیم کرد.

رضوانه دباغ با بیان اینکه زندگی مرحوم دباغ بدون اسراف بود و سادگی و نکته‌سنجی‌اش برایم درس شده است، گفت: او در سطر و خط، خلاصه نمی‌شود و یک تاریخ و فصلی از انقلاب است.

در پایان این مراسم از سه معرف کتاب و دختران مرحومه مرضیه حدیدچی (دباغ) تقدیر شد.

 

 

  • کارشناسان امور کتابخانه ها
۰۹
اسفند

  • کارشناسان امور کتابخانه ها